Background Image

Andries

Lid Raad van bestuur

Post Image

Andries


Andries Verpraet werd geboren op 26/2/1979 in Gent en studeerde af als arts met een specialisatie in de kinder- en jeugdpsychiatrie in 2010. Andries woont samen met zijn partner en heeft 2 kinderen.

Na het zien van een aflevering op tv in het kader van de Rodeneuzendag waren zowel Andries als zijn vrouw enorm geprikkeld door het concept van Challenge day. Het duurde dan ook niet lang voor ze als koppel contact namen met de organisatie om een workshop met Rich & Yvonne én een Challenge Day bij te wonen. Een Challenge Day is een mooi en krachtig concept met een brede waaier aan therapeutische invalshoeken. Het mooie is dat je per dag veel jongeren kan bereiken.

Ook binnen zijn praktijkruimte probeert Andries heel breed ‘out of the box’ te denken in de behandeling van jongeren met een vaak heel traumatiserende voorgeschiedenis. Andries houdt ervan om een meerwaarde te kunnen zijn in het traject van jongeren. Volgens hem is Challenge Day dit ook voor veel jongeren op scholen en past dit perfect in zijn concept van brede therapeutische preventiemaatregelen.

Het is een project waar hij zich samen met zijn vrouw voor 100% wil achter scharen, verder uitwerken, verfijnen, bekend maken, enz. Andries zal dit dan eerder doen op bestuursniveau, zijn vrouw in de dagdagelijkse werking.