Be The Change Belgium

Post Image

A simple image post for starters


Tim is opgegroeid in Monnickendam, een visserplaatsje dichtbij Amsterdam, waar hij met zijn ouders, zusje en hun vier honden woonde. Al van jongs af aan was Tim een ondernemend type. In zijn jeugd had hij dan ook al verschillende bijbaantjes als badmeester, kranten rondbrenger, vakken vuller in de supermarkt en als barman/ober in verschillende restaurants. Hoewel Tim tijdens zijn tijd in de horeca het meeste genoot van het contact hebben met mensen, wist hij dat zijn toekomst niet in dit werkveld lag.

Tim ging studeren aan de ALO (Academie voor Lichamelijke Opvoeding) in Amsterdam en reisde tijdens zijn opleiding af naar Tanzania om daar te werken op een speciaal onderwijs school. Terug in Nederland heeft hij direct na zijn studie ook nog een tijdje op een speciaal onderwijs school gewerkt, waarna een aantal verschillende basis- en middelbare scholen volgden. Uiteindelijk kwam hij terecht op het IJburg College in Amsterdam en ging hij aan de slag als gymleraar voor de onder- en bovenbouw. “Ik geniet enorm van het lesgeven en van het contact hebben met mijn leerlingen. Ik heb een fantastische dag wanneer ik lekker met mijn leerlingen kan lachen, met ze kan praten over wat er allemaal in hun leven speelt en als ik zie dat ze stappen vooruit maken en daar trots op zijn.”

Challenge Day Leader worden paste dan ook goed in Tim’s straatje: “Challenge Day kwam op mijn pad toen ik het afgelopen jaar Challenge Day coördinator was op de school waar ik lesgeef. Na het zien van de impact van de dag op onze leerlingen en mijn collega’s had ik het gevoel dat dit iets was dat dicht bij mijn hart lag. Challenge Day richt zich op de sociaal-emotionele ontwikkeling van mensen, iets dat ik enorm intrigerend vind. Dit is iets dat ik tijdens mijn LO-lessen ook altijd probeer te behandelen maar zo concreet en gericht als Challenge Day dit doet, had ik het nog nooit gezien. Dit in combinatie met mijn voorliefde voor het communiceren met eigenlijk alles en iedereen maakte dat ik voelde dat dit mijn volgende stap was!”

Tim melde zich aan voor de audities, werd uitgenodigd en het goede nieuws volgde vrij snel daarna: “Je bent geselecteerd om opgeleid te worden tot Challenge Day Leader in San Francisco!” Na een intensieve training van drie maanden in de VS, waarin Tim alle facetten van Challenge Day heeft geleerd, is hij nu klaar om vanaf september de Nederlandse scholen te gaan bedienen met zijn visie op veiligheid en verbinding. “Challenge Day Leader zijn betekent voor mij dat ik met de meest interessante doelgroep mag werken aan het meest interessante dat er is: met jongvolwassenen praten over wie zij (willen) zijn. Het betekent voor mij ook dat ik allemaal scholen mag bezoeken, nieuwe mensen ga leren kennen en dat ik daardoor elke dag weer nieuwe dingen zal leren.”

Als je Tim echt zou kennen, dan zou je weten dat hij een grote fan is van harige honden, zijn lievelingseten hachee is, Tim het liefst op zijn motor naar zijn werk gaat en dat hij af en toe behoorlijk chaotisch kan zijn. Zo is hij vroeger op school een keer zijn broek en schoenen kwijtgeraakt! Ook zou je weten dat naast zijn liefde voor communiceren met de mensen om hem heen, Tim houdt van gitaarspelen, sporten, toneelspelen, schrijven en van het luisteren naar jazz muziek. “Eén van mijn dromen is om zo goed gitaar te kunnen spelen dat ik gewoon lekker kan zitten, alleen of met een groep, en dat ik van verschillende genres van alles kan spelen zonder na te hoeven denken wat ik eigenlijk aan het doen ben. Ook wil ik ooit nog eens in een ander land wonen of werken. De ervaring die ik de afgelopen maanden in Californië heb opgedaan, maakt mij nieuwsgierig naar meer!”